divendres, 14 de desembre del 2018

Seguretat a Internet

Aquesta tarda, hem elaborat en parella amb els iPads un pòster amb un dels consells que hem treballat per recomanar accions segures de navegació per Internet.

Cliqueu a la imatge per veure tots els pòsters.


dijous, 13 de desembre del 2018

Cloenda del projecte sobre els ODS

Aquest matí hem fet la darrera sessió del projecte sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Han vingut a la classe, els 7 alumnes de la Universitat de Vic i el seu professor, que ens van ajudar durant el mes d'octubre a treballar cadascun dels 7 primers objectius.

Avui hem jugat: ells ens han preparat un Kahoot i nosaltres un "pasapalabra" (el teniu a l'entrada següent per si hi volea jugar). Después, fent servir l'estructura cooperativa 1-2-4 hem revisat què havíem après i quines propostes podem fer per ajudar a millorar la situació al món en relació a aquest objectius.


El joc dels ODS

ODS - Projecte

dimecres, 12 de desembre del 2018

Gamificació amb els nostres pares i mares

Aquesta tarda hem convidat els nostres pares i mares a jugar amb nosaltres. Com a cloenda del projecte del 1r trimestre, "El cicle de la vida", hem preparat un Kahoot per jugar-hi tots plegaos.

Ens ho hem passat d'allò més bé i hem pogut comprovar que tots hem après molt mentre fèiem aquest projecte.


dilluns, 3 de desembre del 2018

Una tarda a la ludoteca

Aquest dilluns a la tarda hem anat a la ludoteca de Salt. Hem pogut jugar amb jocs nous i amb d'altres que ja coneixíem. Ens ho hem passat molt bé!


Cliqueu a la fotografia per veure més imatges d'aquesta tarda a la ludoteca.


dimecres, 28 de novembre del 2018

Exposiciones del 1r projecte

Aquest dimecres a la tarda, hem fet les exposicions orals del projecte del primer trimestre: "El cicle de la vida".

A més de presentar als nostres companys tot el que hem après de la part del tema que ens ha tocat investigar i treballar a cada equip cooperatiu, ens hem preocupat per adoptar una correcta postura corporal, una gesticulació adequada i una bona interacció amb la presentació multimèdia que hem preparat.

Cliqueu a la fotografia per veure tot l'àlbum.


divendres, 23 de novembre del 2018

Videoconferència amb Montevideo

Aquest divendres hem conversat amb alumnes de 6è de primària de l'escola 145 de Montevideo (Uruguai).

Hem comparat els nostres costums i hàbits en relació al reciclatge domèstic de residus. Hem descobert que tenim moltes semblances, però també algunes diferències. Us les explicarem la propera setmana en un post en els nostres blogs personals.

Cliqueu a la fotografia per veure l'àlbum d'aquesta activitat.


dijous, 22 de novembre del 2018

Els escenaris dels nostres llibres

A l'àrea de llengua castellana, per treballar l'àmbit digital i la competència literària, els alumnes de la classe Ponent han elaborat aquest mapa col·laboratiu on han geolocalitzat l'escenari on es desenvolupa l'acció d'un dels llibres que han llegit.

dilluns, 12 de novembre del 2018

Projecte "Atlas de la diversidad"

Avui hem publicat les fitxes culturals que hem elaborat sobre les set escultures que tenim més properes a la nostra escola. 

Aquesta és una activitat de l'àmbit de plurilingüisme i interculturalitat de l'àrea de llengua castellana. Hem elaborat aquestes fitxes per participar, juntament amb altres escoles de l'estat Espanyol i de diversos pasos d'Amèrica, en el projecte Atlas de la diversidad.


divendres, 9 de novembre del 2018

Excursió a Terrassa

Aquest divendres hem anat d'excurisó a Terrassa, al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica.

Hem visitat, acompanyats d'un monitor, l'exposició "Perill! Salvats per la tecnologia”; ens ha servit per posar-nos en situació i prendre consciència del que són les grans catàstrofes; en la visita-taller, ens han mostrat casos pràctics que ens poden ajudar a saber reaccionar en cas que algun dia passi alguna catàstrofe; per conèixer les respostes i mirar d’aprendre dels accidents que han passat. Ens ha ajudat a comprendre la necessitat de saber actuar enfront situacions adverses i treballar coordinadament per tal d’evitar perills innecessaris.

Cliqueu a la imatge per veure l'àlbum de fotografies d'aquesta excursió.



dijous, 8 de novembre del 2018

Escultures de Salt

Aquesta tarda hem anat a veure les 7 escultures més properes a la nostra escola. Cadascun dels equips cooperatius està preparant una fitxa cultural pel projecte "Atlas de la diversidad cultural". En aquest projecte hi participen escoles de diferents països, compartint fitxes culturals d'elements del seu entorn més proper.

Nosaltres publicarem les nostres fitxes la propera setmana. 


Cliqueu a la fotografia per veure l'àlbum d'aquesta passejada.


dimecres, 7 de novembre del 2018

Treballem els Objectius de Desenvolupament sostenible

Avui hem publicat en els murs digitals del projecte "Diccionario afectivo" algunes de les definicions que hem preparat.

Amb els alumnes de la Universitat de Vic, vam analitzar els 7 primers objectius de desenvolupament sostenible: quina és la situació actual al món i a on volem arribar l'any 2030.

Trobareu les nostres definicions en aquests dos murs:

Jornades culturals: Any Pompeu Fabra

Aquesta setmana estem fent activitats amb motiu de la commemoració de l'any Fabra

Una de les activitats que hem fet, ha estat triar i definir paraules que tinguin relació amb "ENERGIA". El mes de febrer les haurem de publicar a Twitter: la paraula, la seva definició i una imatge que la representa. 

Ara, de moment, publiquem el núvol amb les 28 paraules que hem triat:


dijous, 25 d’octubre del 2018

Escola catalana del consum

Aquest dijous hem fet el taller "Què farem aquesta tarda" amb l'Anna i la Queralt, dues monitores de l'Escola Catalana del Consum.

Hem après molt sobre els nostres drets i deures com a consumidors d'activitats de temps lliure.

Cliqueu a la fotografia per veure el reportatge d'aquesta activitat.



Comencem el projecte

Aquesta setmana hem començat el projecte del primer trimestre: "El cicle de la vida".

De moment, entre tots, hem escrit què en sabem del tema i quines preguntes ens fem i voldríem poder respondre. Ho podeu veure en aquesta imatge.


dimecres, 24 d’octubre del 2018

EnRaonem en parella

Aquest dimecres al matí hem fet la primera sessió del programa EnRaonem en parella. És una altra activitat d'aprenentatge entre iguals.

Nosaltres som tutorats dels alumnes de 2n d'ESO que són els nostres tutors. Cada dimecres al matí, anirem a l'edifici de secundària, a resoldre un problema matemàtic amb els nostres tutors.


dilluns, 22 d’octubre del 2018

Apadrinaments digitals

Aquest dilluns hem fet el primer apadrinament digital amb els nostres fillols de P4. Avui hem treballat amb ells l'aplicació de les Bee bots: han après a programar les abelles perquè arribin a les flors, amb diferents nivells de dificultat.

Vol veure com ha anat? Mireu aquest vídeo:


dijous, 18 d’octubre del 2018

Projecte amb la Universitat de Vic

Aquest dijous al matí hem treballat amb un grup d'alumnes de la Universitat de Vic. Ens han ajudat a començar a treballar en el projecte sobre els objectius de desenvolupament sostenible de Naciones Unides. 

Cada equip cooperatiu, amb el nostre "ajudant especial" ens hem especialitzat en un dels 7 primers objectius.
Aquest és el recull d'informació que ens han preparat els alumnes de la Universitat de Vic per treballar els objectius de desenvolupament sostenible.

dimarts, 16 d’octubre del 2018

dimecres, 3 d’octubre del 2018

En+Raonem en parella

Aquest curs farem el programa En+Raonem en parella amb els nostres companys de 2n d'ESO. El programa té com a base la resolució de problemes matemàtics combinada amb la tutoria entre iguals: els alumnes de 2n d'ESO són els tutors, nosaltres som els tutorats.

Avui hem fet una activitat per descobrir quins han de ser els rols dels tutors i dels tutorats. Aquí teniu el que hem consensuat entre tota la classe Ponent.




dissabte, 22 de setembre del 2018

El nostre grup

Aquesta és la nostra fotografia de grup:


I si cliqueu aquí, ens coneixereu a cadascun de nosaltres. 

divendres, 14 de setembre del 2018

Disparem qualitats

A la primera sessió de l'àrea de Valors socials i cívics, hem fet la dinàmica "Disparem qualitats": cadascú de nosaltres ha dit una de les seves qualitats; havíem de triar una de les nostres qualitats que comencés amb la mateixa lletra que el nostre nom.

Aquí teniu les paraules que han sortit. Sabeu a qui es refereix cada paraula?




dijous, 13 de setembre del 2018

Les estrelles de la classe Ponent

Aquest dimecres hem començat el curs decorant la nostra classe amb els nostres noms: som les estrelles de la classe Ponent.



dimecres, 30 de maig del 2018

LA NUTRICIÓ DE LES PERSONES

Un cop enllestit el projecte del tercer trimestre presentem el nostre producte final. 

Sota la direcció de la Rosa Mari hem creat en Peio (diminutiu de Pompeu). Mitjançant la seva amabilitat hem pogut aprendre el funcionament dels diferents aparells que intervenen en la nutrició de les persones d'una manera molt divertida. 

Aquí ho teniu!!


divendres, 4 de maig del 2018

Els nostres projectes fets amb Scratch

Imatge relacionadaA l'hora d'àmbit digital, amb en Francesc hem treballat amb Scratch, llenguatge de programació. 

Cliqueu a SCRATCH per veure els nostres projectes.

divendres, 27 d’abril del 2018

Trobada projecte Bongoh

Aquest dijous hem participat a la trobada del projecte Bongoh a Vilassar de Dalt. 

Bongoh és un projecte col·laboratiu en xarxa en el que vivim una "aventura" imaginària a l'illa H de l'arxipèlag Bongoh des del mes d'octubre fins al mes de maig.

Avui ens hem trobat amb les altres escoles (som 7 en total) i els 300 alumnes-bongohnians que vivim aquesta aventura. Hem cantat la cançó que cada escola ha preparat; hem jugat en equips barrejats a 9 jocs diferents i finalment hem tingut una estona de joc lliure per fer nous amics.


Cliqueu a la fotografia per veure l'àlbum d'aquesta trobada.

dilluns, 9 d’abril del 2018

dimarts, 20 de febrer del 2018

Construcció de quadrilàters

Aquest matí, a l'hora d'Espai i forma, hem construit quadrilàters fent servir peces del joc Conexión. Hem fet servir els 3 tipus de triangles.


Cliqueu a la fotografia per veure més imatges d'aquesta activitat.

divendres, 12 de gener del 2018

Escacs: comencem un any més!

Aquest divendres hem començat, un any més, les sessions d'escacs a l'àrea de matemàtiques. Avui hem començat repassant algunes de les jugades apreses en cursos anteriors. 

Tenim moltes ganes de continuar aprenent i millorar les nostres estratègies!