dijous, 20 de juny del 2019

Ens acomiadem en els nostres blogs

La darrera activitat ha estat publicar en els nostres blogs personals una imatge per acomiadar-nos. Hem fet aquests imatges amb els ipads i l'app PicCollage.

Aquí teniu els nostres blogs: cliqueu a la imatge.


Paraules que defineixen el curs que s'acaba

Aquest matí hem fet dues activitats més per anar acomiadant aquest curs.

A la primera, hem escrit les paraules que defineixen aquest curs 2018-2019. Aquí les teniu formant un núvol de paraules.

divendres, 14 de juny del 2019

Un curs ple de sols i núvols

El curs es va acabant. Avui hem fet aquest mural per guarnir la nostra aula la darrera setmana. 

Hi hem volgut representar tots els moments que hem viscut al llarg d'aquest curs, des del 12 de setembre fins el 21 de juny. Moments molt bons, representants pels sols, i altres moments no tan bons, representats pels núvols. 

De tots aquests moments i activitats n'hem après molt.




dijous, 13 de juny del 2019

Hem visitat la Fàbrica Jove

Aquest matí hem visitat la fàbrica jove. 

Ens hi han convidat per explicar-nos el seu funcionament. Després d'una estona breu d'explicació, ens hem dividit en 6 grups i hem fet activitats molt diverses.

Ens ha agradat molt. Ja tenim ganes que sigui setembre... i tinguem 12 anys per poder-hi anar!

Cliqueu al logo i veureu tot el que hem fet!



dilluns, 10 de juny del 2019

La nostra història

Una de les últimes activitats de tutoria ha estat elaborar entre tots una presentació on expliquem "La nostra història". Cadascú de nosaltres ha triat una fotografia d'una activitat que hem fet durant el curs; li hem escrit un titular significatiu i ho hem explicat a tota la classe.

Voleu veure la nostra història?

dissabte, 8 de juny del 2019

Aplicacions de l'electricitat

Aquesta última setmana hem estat treballant sobre l'electricitat. 

Amb els ipads i l'app Pages hem elaborat, treballant en parella, uns tríptics sobre usos i aplicacions de l'electricitat i també sobre consells de seguretat.

Aquí en teniu alguns:


dijous, 6 de juny del 2019

Comiat amb els nostres fillols

Aquesta tarda hem tingut una visita molt especial, sobretot perquè no hi comptàvem! Els nostres fillols i filloles de la classe dels pingüins (P4) ens han vingut a veure i ens han portat un obsequi que han preparat ells mateixos. Ens ha fet molta il·lusió.

Cliqueu a la imatge per veure l'àlbum de fotografies.


Tradicions d'arreu

Aquesta tarda, hem dedicat la darrera sessió de "Creences i tradicions" a buscar a la xarxa tradicions d'arreu del món que tinguessin alguna semblança amb una de les nostres tradicions o celebracions.

Aquí teniu el recull que hem preparat treballant en parella i amb l'ajut del nostre Moodle i dels portàtils.

divendres, 31 de maig del 2019

Cerques a Internet

Aquesta tarda, a l'hora de tutoria-Valors socials i cívics, hem treballat sobre com fer cerques més acurades a Internet.

Fent servir els ipads, hem treballat en parelles per elaborar aquesta presentació amb les informacions més precises que hem pogut trobar.

dimarts, 28 de maig del 2019

Hem visitat la biblioteca Iu Bohigas

Aquest dimarts al matí hem anat a la biblioteca Iu Bohigas. Les bibliotecàries ens han preparat una activitat de coneixement de la sala dels grans, la que haurem de fer servir ben aviat, així que comencem el 1r curs de scundària.

La visita ens ha agradat molt, però se'ns ha fet una mica curta!

Cliqueu a la fotografia per veure l'àlbum d'aquesta activitat.


dissabte, 25 de maig del 2019

Esports d'equip vs. Esports individuals

Aquest divendres, a la classe de Valors socials i cívics, vàrem fer servir l'estructura cooperativa 1-2-4 per reflexionar i debatre sobre els avantatges dels esports individuals i els esports d'equip.


Voleu saber què en pensem? Mireu aquest genial.ly.

dissabte, 18 de maig del 2019

Projecte "Us ho expliquem"

Ja hem acabat la nostra participació en el projecte "Us ho expliquem". Hi hem participat amb escoles de Badalona, Sabadell, Súria, L'Hospitalet de Llobregat, Arenys de Munt i Tordera.

En aquest projecte, animats per en Taip, hem fet aquestes activitats:

dilluns, 13 de maig del 2019

Entrevistes als nostres avis

Aquests dies estem fent les entrevistes als nostres avis pel projecte "Us ho expliquem".

En aquest projecte, primer ens vam presentar a les altres escoles de Catalunya que hi participen; después varem escriture i publicar textos argumentatius; en el segon trimestre, varem escriure i publicar textos instructius. La darrera activitat és publicar vídeos amb les entrevistes que fem las nostres Avis.

Una de les entrevistes la faran els postres companys de l'escola Minguella de Badalona i nosaltres entrevistarem a un dels seus avis fent servir una eina de videoconfèrencia que es diu Zoom. Aquí teniu l’enllaç.

Aquí tenia l'álbum de fotografíes de les entrevistes. Ben aviat publicarem els vídeos de les entrevistes en el blog del projecte per compartir-les amb les altres escoles que hi participen.



dissabte, 11 de maig del 2019

Projecte "La gent del meu poble"

Durant aquestes primeres setmanes del 3r trimestre hem estat treballant en un projecte d'aula que porta per títol "La gent del meu poble".

En aquest projecte, hem treballat, primer en grups d'experts i després en equips de base, continguts relacionats amb la població i demografia com creixement natural i creixement real, migracions, esperança de vida...

Tot el que hem après ho hem publicat en aquestes imatges interactives fetes amb Genial.ly.





dilluns, 29 d’abril del 2019

Videoconferència amb Maicao (Colòmbia)

Aquest dilluns a la tarda hem fet una videoconferència amb una escola de Maicao (Colòmbia)

Hem parlat, en llengua castellana, sobre els canvis que hi ha hagut a la nostra societat en els últims anys. Hem comparat el ens han explicat els nostres avis i els seus. 

És curiós: hem vist que algunes coses són ben semblants però d'altres no tant. 

Ens ha agradat molt i hem quedat que intentarem tornar a parlar abans d'acabar el curs.

Cliqueu a la fotografia per veure l'àlbum d'aquesta activitat.


dimarts, 23 d’abril del 2019

Sant Jordi 2019

Avui hem celebrat la diada de Sant Jordi. 

Hem treballat les poesies visuals de Joan Brossa, perquè 2019 és l'any que es dedica a la seva obra en fer 100 anys del seu naixement. A les fotografies veureu personatges brossians i també galindaines: hem sigut gairebé tan creatius com  Brossa! 

També hem fet un punt de llibre i hem decorat una R gegant per l'acte conjunt d'aquesta tarda.

Cliqueu a la fotografía per veure l'àlbum d'imatges d'aquesta jornada. I cliqueu aquí si voleu veure el vídeo d'un fragment de la nostra cançó.



diumenge, 14 d’abril del 2019

Projecte QR WEEK

El projecte QR Week és un projecte internacional; les escoles hi poden participar en llengua catalana, castellana i anglesa. Consisteix en publicar un codi QR que amagui algun missatge sobre com millorar el nostre món més proper a partir del topic: Think global, act local (pensem globalment, actuem localment).

Com ho fem nosaltres? Primer triem un dels ODS (objectius de desenvolupament sostenible), publiquem una entrada en els nostres blogs personals sobre una proposta per millorar el nostre entorn en línia amb un d'aquests ODS. Finalment, publiquem en el mur digital del projecte un codi QR que condueix fins a l'entrada que hem publicat en el nostre blog personal.

Cliqueu aquí per accedir a l'espai digital del projecte. Captureu els codis QR i descobrireu quines propostes fem per millorar el nostre món.


divendres, 12 d’abril del 2019

Exposició fotogràfica

Aquest divendres al matí hem anat a Les Bernardes a veure l’exposició de la fotògrafa Maria Contreras Coll, “Viatge a la impuresa”. És una de les 3 exposicions que en Martí Artalejo han programat amb motiu de la primavera fotogràfica.

A les seves fotografies, l’autora explica una tradició del Nepal que viuen les nenes i les dones a partir de la seva primera menstruació.

N’hem après moltes coses, del contingut i de l’aspecte formal de les fotografies.






dilluns, 8 d’abril del 2019

Cursa escolar SAFIS

Aquest dilluns al matí, hem començat la setmana d'una manera ben atlètica i saludable: hem participat a la cursa escolar de la SAFIS (Setmana de l'activitat física i la salut), organitzada per l'Ajuntament de Salt.

S'han fet 8 curses diferents, amb alumnes de 5è i 6è de primària i 1r i 2n d'ESO de les escoles i instituts de Salt. Hem fet estiraments, després hem participat a la nostra cursa, hem animat els companys de les altres edats i... finalment hem felicitats als campions.

Estàvem molt motivats i... força nerviosos. 

Ens ho hem passat molt bé! Cliqueu a la fotografia per veure més imatges de la cursa.


divendres, 5 d’abril del 2019

XV Certamen de lectura en veu alta

Aquest dijous al matí la Rosanna ha participat, en representació del cicle superior de la nostra escola, als quarts de final de la comarca del Gironès del XVè Certamen de Lectura en veu alta.


Cliqueu a la imatge per veure el vídeo de la seva lectura.



divendres, 29 de març del 2019

Hàbits a l'hora dels àpats

Aquesta tarda a tutoria hem preparat uns anuncis amb PicCollage per intentar promoure bons hàbits a l'hora dels àpats familiars.

Els voleu veure? Cliqueu a la imatge següent:


diumenge, 17 de març del 2019

Quotes

Durant les darreres setmanes, hem elaborat un recull col·laboratiu de "quotes": frases que fan pensar, dites per personatges cèlebres.


dijous, 7 de març del 2019

Les famílies visiten la nostra aula

Aquest dijous a la tarda, les nostres famílies, pares i mares, avis i àvies, han visitat la nostra classe. 

Hi teníem exposat i els hem explicat les produccions que hem fet durant la realització del projecte "La vida en un xip".

La producció a la que hem dedicat més temps és un Ebook fet amb Pages. Si us el voleu descarregar en format EPub per veure'l en els vostres dispositius mòbils, ho podeu fer des de la pestanya LA VIDA EN UN XIP d'aquest blog de la classe Ponent.



dimarts, 5 de març del 2019

Museu de les matemàtiques

Aquest dimarts hem anat d'excursió al Museu de les matemàtiques de Catalunya, a Cornellà de Llobregat.

Ens ha agradat molt i també hem après moltes coses. Primer, hem visitat tres sales del museu. La Mònica, la nostra monitora, ens explicava una activitat de cada sala i després teníem temps lliure per intentar resoldre altres reptes matemàtiques que hi trobàvem.

En acabar la visita, hem fet una gimcana matemàtica pels espais del parc de Can Mercader, on està situat el Castell que és la seu del museu.

Cliqueu a la fotografia per veure l'àlbum d'aquesta excursió.



divendres, 22 de febrer del 2019

Bancs d'imatges lliures de drets d'autor

Fet amb Padlet

La taula periòdica

Aquest matí, la Ivet i la Mònica de 4t d'ESO ens han fet un taller sobre "la taula periòdica". És el seu projecte de recerca. Gràcies a elles,  i a les activitats que ens han preparat, sabem algunes coses més sobre la taula periòdica i també hem descobert alguns elements químics que no sabíem que existien.

Hem representat un àtom d'un element diferent cada grup cooperatiu i tot seguit amb jugat amb els jocs que elles ens havien preparat.

Ens ho hem passat molt bé i hem après molt!


dilluns, 18 de febrer del 2019

Apadrinament amb P4: Scratch Jr

Avui hem fet el segon apadrinament amb els nostres fillols de P4. Els hem ensenyat a programar amb Scratch Jr

Estem molt orgullosos dels petits projectes que han programat amb la nostra ajuda.


Mireu alguns d'aquests projectes en el vídeo següent:

dimecres, 13 de febrer del 2019

dilluns, 11 de febrer del 2019

Acabem el projecte "La vida en un xip"

Avui tanquem el projecte "La vida en un xip". 

Hem fet les presentacions dels invents i descobriments que ha investigat cada grup; hem jugat amb la cadena de preguntes per veure si ens hem escoltat bé i hem fet servir l'estructura de l'1-2-4 per elaborar les conclusions.



divendres, 8 de febrer del 2019

La paraula entra en joc: juguem amb 3 diputats

Aquesta tarda, els diputats del Congreso, Joan Olòriz, Joan Mena i Sergi Miquel, han vingut a la nostra classe a jugar amb nosaltres. 

Clicant a la imatge del costat, veureu com hem presentat l'activitat.

Cadascun d'ells ha triat un dels 7 fets històrics que els equips cooperatius hem estat investigant. Ens han parlat d'aquests fets sense donar pistes explícites. Hem hagut de saber de quins fets es tractaven a partir de les pistes que ens han donat. I ho hem fet molt bé: dos grups els han endevinat tots tres, i els altres n'hem endevinat dos.

Els tres diputats han demostrat ser uns grans oradors. Han triat el descobriment d'Amèrica, la Guerra civil espanyola i la caiguda del Mur de Berlin. Sabeu quin fet històric ha triat cada diputat?

Cliqueu a la fotografia per veure les imatges d'aquesta activitat.


dijous, 7 de febrer del 2019

A punt per triar un nou nom per l'Edat Contemporània

La gran pregunta del projecte "La vida en un xip" és: Quin nom li podríem posar a l'Edat Contemporània?... perquè això de contemporània no vol dir gaire res.

De la llarga llista de noms proposats, n'hem triat 9. I per a cada nom, hem preparat un vídeo-anunci amb iMOVIE.


Els voleu veure? Cliqueu a la fotografia per veure el reportatge del que hem fet aquest matí i cliqueu aquí per veure els nostres 9 vídeo-anuncis.


dimarts, 5 de febrer del 2019

Com ens vestim?

Aquesta tarda hem fet una activitat per descobrir com ha evolucionat la manera de vestir d'homes i dones al llag dels últims 100 anys. Ens hem sorprès força!


Analitzem anuncis publicitaris

Avui hem continuat treballant nous aspectes de l'Edat Contemporània: el llenguatge publicitari.

Hem analitzat anuncis publicitaris molt coneguts durant el segle XX: a qui s'adrecen, el seu format, el seu llenguatge visual... La publicitat un nou llenguatge propi de l'edat contemporània.


dilluns, 4 de febrer del 2019

Exposem els fets històrics que hem investigat

Aquesta tarda hem fet l'exposició oral dels fets històrics que ha investigat cada grup. 

Els fets històrics que hem presentat als companys són: el descobriment d'Amèrica, la Revolució industrial, la Revolució francesa, la 1a Guerra Mundial, la 2a Guerra Mundial, la Guerra civil espanyola i la caiguda del mur de Berlin. De cada fet històric hem explicat què va passar, quan i a on, quines varen ser les principals causes i les conseqüències d'aquests fets.

Cliqueu a la fotografia per veure l'àlbum d'aquesta activitat.




divendres, 1 de febrer del 2019

Productes TIC del projecte

Avui gairebé hem acabat els productes TIC on estem recollint tot el que hem investigat sobre:

  • els invents i descobriments: en un Ebook fet amb Pages (ipads)
  • els fets històrics: en una presentació feta amb Keynote (ipads);
  • una infografia feta amb Piktochart (i els portàtils)

dijous, 31 de gener del 2019

Seguim amb el projecte!

Avui hem descobert edificis modernistes de Catalunya.

Amb una fotografia i un ipad, hem hagut de descobrir de quins edificis es tractaven, quin arquitecte els va dissenyar, qui els va encarregar, quina funció tenien en el moment de la seva construcció i actualment... i on es troben. 

Hem estat uns investigadors molt precisos!


dimecres, 30 de gener del 2019

Dia de la Pau

Aquest dimecres, amb el lema "Trenquem murs", hem celebrat el Dia escolar de la noviolència i la pau.

Hem treballat, a partir de diversos curtmetratges, el drama dels refugiats que marxen dels seus països per intentar protegir la seva vida. Hem buscat valors positius i negatius en els curtmetratges que hem vist. Hem parlat de tots els murs, físics i metafòrics, que no fan possible l'arribada dels refugiats als països on busquen poder viure sense els perills dels seus països d'origen.

Cliqueu a la fotografia per veure altres imatges de la feina que hem fet avui.


dimarts, 29 de gener del 2019

Primers dies del projecte

Aquests dos primers dies del projecte, dilluns i dimarts, hem estat treballant en la tria i classificació de la informació que cada equip ha portat sobre l'invent o descobriment que investiguem.

També ens "hem situat": hem recordat els anys, segles i fets històrics que marquen l'inici i el final de cada etapa històrica.


Finalment, hem començat a investigar un fet històric cada equip. Són 7 fets que han marcat les etapes moderna i contemporània: el descobriment d'Amèrica, la revolució industrial, la revolució francesa, les dues guerres mundials, la guerra civil espanyola i la caiguda del mur de Berlin.


Cliqueu a la imatge per veure l'àlbum on anem publicant les fotografies d'aquestes activitats.



divendres, 25 de gener del 2019

Comencem un nou projecte!

Dilluns 28 de gener començarem a treballar amb un nou projecte: "La vida en un xip". 

A través de 7 invents i descobriments molt importants per a la nostra vida i de 7 fets històrics clau als darrers segles, investigarem sobre les edat moderna i contemporània.

Avui per repartir-nos els temes que investigarem cada equip, hem fet un joc: hem hagut de resoldre 4 enigmes que s'amagaven darrera uns codis QR. Ens ho hem passat força bé!


dimarts, 22 de gener del 2019

La torre dels mots

Aquesta setmana seguim treballant en el projecte de centre, "Apadrinem la poesia de Salvador Sunyer". 

Aquest dilluns hem fet una activitat per entendre millor el significat de les paraules que apareixen en el poema "La torre". 

És un poema llarg i amb paraules molt difícils, sovint perquè ens són desconegudes.

Voleu veure quines paraules hem descobert? Aquí teniu la nostra torre dels mots.


dissabte, 19 de gener del 2019

Projecte Salvador Sunyer

Aquesta setmana hem començat les activitats del projecte de centre Salvador Sunyer.

El primer que hem fet ha estat investigar qui va ser Salvador Sunyer. A partir d'ara ens centrarem en una de les seves poesies: "La torre".


A continuació hi trobareu alguns dels pòsters que hem fet sobre Salvador Sunyer, fent servir els ipads i l'app Pages.